Plaats zonnepanelen in Aaigem en tap zoete zonne-energie af

Ook jij hebt waarschijnlijk al gemerkt hoe de energiekosten stijgen. Wil je in de toekomst veel geld besparen? Ga dan voor zonnepanelen. Met het installeren van zonnepanelen in Aaigem bespaar je geld en help je tegelijkertijd het milieu. Je produceert groene energie op een effectieve en budgetvriendelijke manier en voorkomt een enorme sprong in je elektriciteitsfactuur. Laat zonnepanelen installeren in Aaigem. Het zal je energierekening verlagen en ze geven je schone, hernieuwbare energie, jarenlang! Hoe efficiënter het systeem, hoe minder je na verloop van tijd voor je elektriciteit betaalt. Installateur van zonnepanelen Enova Solar uit Sint-Niklaas kan je helpen om het perfecte zonnepanelensysteem voor jou te kiezen en te installeren tegen een betaalbare prijs.

Waarom investeren in zonnepanelen in Aaigem best een goed idee is!

Zonnepanelen zijn in één woord geweldig, ze helpen je je energierekeningen te verlagen en de waarde van je huis te verhogen. Het wordt inderdaad steeds belangrijker om je huis energie-efficiënt te houden, denk aan het E-peil en de EPC-ratings. Door zonnepanelen te plaatsen verbeter je die ratings en verhoog je de waarde van je huis. Zonnepanelen installeren in Aaigem is de investering helemaal waard. Je krijgt je geld uiteindelijk helemaal terug. Zonne-energie is bovendien goed voor het milieu, want het is hernieuwbaar en schoon. Je doet dus iets goeds voor het milieu door er geen vervuilende stoffen in achter te laten.

Kies voor Enova Solar, wij garanderen dat je tevreden zal zijn!

Laat Enova Solar jouw zonnepaneleninstallatie regelen. Wij bieden PV-systemen, zonnepanelen in Aaigem of in de buurt, en uiteraard ook omvormers. Met onze jarenlange professionele ervaring weten we hoe belangrijk het is om jou een kwaliteitsservice te bieden die voldoet aan alle veiligheidsnormen. Ons team zal je project goed uitvoeren en jou geld doen besparen. Werk je samen met het team van Enova Solar, dan krijg je een topbegeleiding van begin tot eind. Je ontvangt meteen een gratis en vrijblijvende offerte voor zonnepanelen. Daarnaast werken we uitsluitend met merken die de allerbeste product- en rendementsgaranties voorleggen. Wist je trouwens dat we 5/5 tevredenheid scoren op Google?

Fijn om te weten: hoe werken zonnepanelen eigenlijk?

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om hernieuwbare energie aan te boren. Ze zetten de gratis energie van de zon om in elektriciteit die je in je woning kan gebruiken. Hun zonnecellen nemen de geweldige gratis energie van de zon op en zetten die om in stroom. De klus wordt geklaard door een proces dat gekend staat onder de naam fotovoltaïsche energie. Een omvormer zet de energie van de zon vervolgens om in elektriciteit. In gewoon Nederlands? Een omvormer zet de spanning om in elektriciteit die je kan gebruiken. Inzake zonnepanelen in Aaigem heb je drie opties.

 • Monokristallijne panelen zijn het meest efficiënt, maar ook het duurst.
 • Dunne-filmzonnepanelen zijn licht en flexibel, maar hebben een lager rendement dan andere soorten.
 • Hybride zonnepanelen combineren verschillende soorten cellen zodat ze bij weinig licht beter stroom leveren en bovendien efficiënter zijn.
 • Wat zijn de voordelen van het installeren van zonnepanelen?

  Het installeren van zonnepanelen in Aaigem is een totale win-win! Om je een kort overzicht te geven.

 • 1. Jouw elektriciteitsrekening gaat omlaag, je bespaart dus geld.
 • 2. Door het plaatsen van zonnepanelen in Aaigem doe je een geweldige investering. Binnen de kortste keren zal je de besparingen gaan zien.
 • 3. Het rendement is enorm. Zonnepanelen in Aaigem kunnen 15 tot 22% van het zonlicht omzetten in energie.
 • 4. Je kan je zonnepanelen praktisch overal plaatsen – op je dak, in de tuin, op een tuinhuisje – waar je maar wilt.
 • 5. Je hebt een betrouwbare energiebron die je hele huis van stroom voorziet.
 • 6. Je gaat voor groen en begint met het opwekken van je eigen schone energie. Je helpt het milieu en houdt het schoon voor de komende 25 jaar. Hoe geweldig is dat?
 • Wat is de prijs van jouw zonnepanelen in Aaigem?

  Het is moeilijk om een exacte prijs te geven voor het installeren van zonnepanelen in Aaigem omdat er zoveel factoren zijn om rekening mee te houden.

  1. Zonnepanelen, hoeveel stuks heb je nodig?

  Hoe meer panelen je nodig hebt, hoe hoger de kosten. We geven je een idee van het aantal panelen dat je nodig kan hebben. Als je groene energie wilt produceren heb je 6 zonnepanelen nodig voor 1.700 kWh, 10 voor 2.900 kWh, en 18 voor 5.200 kWh. Deze getallen veranderen afhankelijk van waar je woning ligt en hoe het weer is. Wil je weten hoeveel zonnepanelen in Aaigem je nodig hebt? Dan win je het best advies in bij een professional als Enova Solar.

  2. Variërende installatiekosten

  De installatiekosten hangen af van de mate van complexiteit, welke materialen je kiest en welke extra’s je toevoegt.

  3. Hoeveel energie verbruik je gewoonlijk per jaar?

  Als je weet hoeveel energie je gebruikt, kan je bepalen hoeveel zonnepanelen je moet aanschaffen zodat je gezin genoeg stroom heeft. Wist je dat een gemiddeld gezin jaarlijks ongeveer 3.500 kWh elektriciteit verbruikt? Reken dus maar dat je in dat geval 10 à 12 zonnepanelen in Aaigem nodig hebt.

  4. Eventueel nog extra kosten?

  Als je zonnepanelen plaatst is het een goed idee om een monitoringsysteem aan te schaffen. Op die manier kan je in de gaten houden hoe ze presteren. Reken in dat geval op een extra prijs van 75 tot 140 euro.

  5. Provincie Antwerpen biedt mooie premies op zonnepanelen

  Van de Vlaamse overheid kan je een speciale zonnepanelenpremie krijgen als je fotovoltaïsche panelen in Aaigem installeert. Wil je daar een graantje van meepikken? Dan is het belangrijk om een beroep te doen op een erkende installateur als Enova Solar en alles door Fluvius te laten controleren. Je hebt ook een digitale meter nodig.

  Ja hoor, het verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen in Aaigem geldt ook voor jou!

  Tot eind 2023 betaalt iedereen 6% btw bij het laten installeren van een omvormer en zonnepanelen in Aaigem. Dus ook jij! Kleine lettertjes in de wet die ook meetellen. Is je woning jonger dan 10 jaar? Dan moet je 21% btw op de batterij betalen indien je daarvoor kiest bij de aankoop van je zonnepanelen.

  Wat denk je ervan? Kunnen we bij jou zonnepanelen plaatsen?

  Zonnepanelen zijn veel goedkoper dan traditionele energiebronnen. Bovendien zal je veel besparen als je er een aantal laat installeren. Wil je een positieve verandering voor het milieu realiseren? Ga dan voor groen en investeer in zonnepanelen in Aaigem, waar je woont. Zoek je iemand die héél goed weet hoe je zonnepanelen moet installeren? Ga dan in zee met Enova Solar. Wij helpen je graag en geven je een garantie van tot wel 35 jaar. Geen zorgen! Vraag nu jouw offerte aan. Wacht niet langer! Maak gebruik van de kracht van de zon met zonne-energie. Installeer zonnepanelen in Aaigem voor betaalbare en duurzame energie.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *